My Tabung

Buy present Online

Sunday, August 22, 2010

SALAM RAMADAN 1431 HIJRIAH

Salam Ramadan Al-Mubarak untuk semua..
Mungkin belum terlambat untuk saya mengucapkan kepada semua..lagipun puasa kita baru masuk 12 hari kan..banyak hari lagi nak dituju...
Hari ini x tau la knpa tiba2 nak post sesuatu kat blog saya yg seperti
HIDUP SEGAN MATI TAK MAHU nie..hehehehe...mklum la sejak pembukaan entry pertama, saya x penah nk post apa2 kat sini..bukan x der idea..ikut dlm fikiran ni bnyak yg nk cerita tp x tahu la knapa time nak click msuk ja blog ni..asyik x jdi ja...itulah orang ada blog saya pun ank buat jugak tp x active pun..heheeh
Oklah..semua tau kita berada di bulan ramadan yag mulia..bulan berkat penambah pahala..adakah kita mengmbil kesempatan memperbnyakkan amaln kita di bulan mulia nie atau kita masih seperti dulu2 jugak..as for me..i try my best mncari kbenaran dlm diri..cuba memperbaiki diri ke arah yg lbh baik..insyaallah..moga dipermudahkan Allah S.W.T...
Mcamne kegiatan semua di sepanjang bulan ramadan nie..harap2 penuh dengan ibadah kepada yang maha Esa..bulan ramadan ni jugak orang ckap bulan pesta makanan..tol ke???ehmmm...terpulang kepada diri sendiri...hanya kita yang mampu mengubah perpepsi ini...so yg ke bazar ramadan tue..jngan plak berlebih2an..beli yg perlu je..jngan membazir k..
Tahun nie puasa baru sekali saya berpeluang berbuka dan bersahur dengan mak kt kampung..cian jugak mak sorang2 berbuka..(bukan sorang la abg ada sorang kat umah)..tp biasalah mak bapak klau ada anak2 mesti diorang happy sngat2 kan...x per..sb minggu ni cuti 5 hari..so balik kampung berbuka dan bersahur dengan mak puas2...heheheeh
Kat tempat kerje macam biasa jea..hari2 buat kerje yang sama...tension dan tekanan tue ada jugak cuma bulan2 puasa nie..kesabaran 2 tinggi sikit dari hari2 biasa..heheheh..x tau la mungkin x lrat kot nak bertekak or bermasam2 muka..lagipun petugas kaunter perlu mesra alam sentiasa x kira la camna pun situasinya...
I need to go now..nak prepare masak untuk berbuka..masih berfikir lagi nie nak msak apa..ehmmm...apa yaa...boleh tolong kasi idea x???heheheheh
salam sayang untuk semua...

No comments: