My Tabung

Buy present Online

Wednesday, February 16, 2011

The Princess @ lued Kattiya


Salam...
Apa habaq hari nie semua...well harap sihat la na..today nak citer sal apa ya...hehe
Of coz la citer pasal tajuk kt ats tue...The Princess @ Lued Kattiya...
Rasanya bg yang pernah tengok citer nie, mesti ingat kan dgn drama thai yang sangat menyentuh hati nie...sad ending..hero mati...tapi apapun memng best untuk ditonton...
klau citer korea saya suka gandingan Lee Byung hun dgn Choi Ji Woo...thailand plak sayasuka dorang nie..Saya mula suka gandingn Tik Jesadaporn dan Aom Piyada nie bila pertama kali tengok lakonan dorang bergandingan dalm drama Roy Leh Saneh Rai...memang best...dan sejak itu saya jatuh hati dengan gandingan dorang tapi sayang sekrang nie hanya ada dua drama jak dorang berlakon bersama...dorang pun dah kawin...dan jarang nmpak dorang berlakon sekrang samada masih aktif atau tidak saya pun x tahu sb x ambik tahu sangat dah..x macam dulu msa drama nie tengah popular...siap cari info2 tentang dorang berdua...hehehe...biasa la kan..

Oleh sb citer nie dah lama tayang dalm tahun 2004 x silap saya rasanya dvd atau cd sal citer nie tentu dah suam2 kuku sekrang...mesti melambak kot kt pasaran...rasanya la..so klau rasa nak ulang tengok g la cari kt kedai na..Saya dah cekup satu tapi versi yang x ori jak...hahhhaaha...x kisah la jnji dapt tengok...kekeke
kt youtube pun dah ada citer nie tapi x best sangat sb subtitle x dak n then dorang alih bahasa...so kena pandai2 la cari klau nak tengok lagi...memng x mengecewakan la drama nie walaupun hero mati sb cinta dorang dalm drama nie x pernah mati...hehehe...memang saya suka giler dgn citer nie dulu...sampai drama tue dah the end pun minggu pertama masih dok nynyi lagu2 dalm drama nie jak...sb lagu dia sangat2 best...pendek kata semua best la...hehee

Saya malas nak membebel panjang2..jari pun dah rasa malas nak menaip nie...huhu...kt bawah nie saya letakkan sikit2 sinopsis sal citer nie..kot2 la ada yang x tahu n terbaca post saya nie n terjatuh hati plak nak tengok...mana la tahu kan...heheeehe



The Princess aka Luerd Kattiya (2004)
Thai Drama

Cast:
Phiyada Akkrasenee (Aom) - Princess Tippayaratdara-Kumaree
Jesadaporn Pholdee (Tik) - Anothai
Krit Hiranpruk - Prince Sittiprawat
Mayurin Pongpudpun - Princess Khaekhai-Jaras
Supakij Tangtatsawas (Man) - Prince Chaiyan
Duentem Salitul - Princess Panuprapas


Genre: Romance

Summary: After The Ruler of Yasothorn state was assassinated, his daughter, Princess Tippayarat-Darakumaree is relegated and live her life as a common girl. She accidentally meets Anothai, a son of the former right-hand soldier and he just knows her as Dara, a common girl. They become friend and develop to love each other later.

With his intention and his father's hope, Anothai attends the military school because he dreams to be a soldier to protect his country as that his father implant him since he was a child. Finally, he can be a soilder as he wish and becomes commandant later. Anyway, he just realizes the truth that Dara, a girl who he loves, actually is the third crown princess of Yasothorn. Anothai is very sorry to know that a common man like him can never reach a royal princess like her. But with his great love, he intends to do everything to help her to succeed the throne as a Queen of the Confederation State although his duty have to exchange with his life.


p/s : nanti saya upload pic2 menarik dari drama nie no...rindu plk nak tengok balik citer nie...hehehe

13 comments:

Petr Ikhwan said...

eh, kalau2 ade download link untuk cite ni share2 lah ye..

Emas Delima said...

ok...klau ada saya share nanti ok...thanks datng melawat....

guiltyAngelic(gA) said...

hye,
u tau x mana i boleh dapatkan sub for this drama? I ada dvd cite the princess but sadly x ori lah:(
and last episode dvd ini x ada sub pula...hishhh tension....
kalau u tau mana2 link for sub eng/malay plis let me noe...my mom love tis drama so much hope can let she watch this with sub

Emas Delima said...

HAI GUILTY..
SAYA ADE DVD CITER NIE MLAY SUB...TAPI X ORI..NAK TENGOK BOLEH LER SEBAB GAMBAR DIER MEMNG CLEAR SANGAT..KLAU BOLEH SAYA NAK SHARE GAN SEMUA SB SAYA PUN PERNAH ALAMI MCM SEMUA..CARI CERITA NI BGAI NAK GILA.(HEHEHE)SEBAB BEST SANGAT..TAPI SAYA X TAHU CARANYA...NANTI LA SYA CUBA KLAU MENJADI SAYA TRY BUAT LINK N LETAK KAT BLOG SAYA...

zetty [13] said...

WAH NAK2 dulu kecik2 x reti bkak tenet
skunk nak cari lngsung xdak

A.F.I.F.A.H said...

Suke lagu ost cite ni... Sanggup x g sek agama sbb nk tgk cite ni kt tv2 dlu... Muahaha

A.F.I.F.A.H said...

Suke lagu ost cite ni... Sanggup x g sek agama sbb nk tgk cite ni kt tv2 dlu... Muahaha

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum.. pinjam dvddd.. nak copy.. ehehehe

PEAH said...

Saya ada jual dvd ni. Original copy.

Anonymous said...

saya nak beli cik PEAH. tlg emel saya segera. pls

PEAH said...

Email saya minhoya94@yahoo.com untuk detail

permata syazuliah said...

sy dah email.ada x?

Syafiqahaslah Telekom said...

salam, awak masih ada DVD cerita ini?? boleh awak upload full ep and share link di sini, or just email full ep ke email sy, syafiqah.aslah@yahoo.com..... thanks awak....