My Tabung

Buy present Online

Tuesday, May 31, 2011

makan malam...


salam...
sejak akhir2 nie..malas bebenor nak mengupdate blog saya nie...x der idea, x der input yang nak di buat entry...maklumlah..blog ikut suka hati je...hehehe
sekali sekala biarlah sang labah2 membuat sarangnya tanpa gangguan...hahahaa

saya cuma nak kongsi menu makan malam saya dan kawan2 pada 27/05/2011 hari jumaat malam sabtu yang lalu...atas permintaan ramai...chewahhh....kawan2 suruh masak kari jantung pisang...ala2 masak lemak jugak...tapi pkai serbuk kari...bukanlah sedap manapun...cuma mungkin dorang x pernah makan jantung masak kari nie...mungkin selalu buat msak lemak ciliapi ke..goreng atau buat ulam2 jer...rebus2 cm tue...so x per la..x nak menghampakn permintaan kan...heheehe...maka dengan penuh ilmu didada...kekeee...dengan lagak gaya chef pro la kononnya..maka saya pun masakkan lah unbtuk dorang..
jantung pisang disponsor kak safa 3 biji..ulam pun dia ada bawa dari rumah.. pucuk cemumar,pucuk 'stang' dan daun selom..waaa....semua my peberet ulam2man tu...huhu
ikan bilis pulak ditaja oleh fara,rempah kari dan santan oleh kak lela...fara dan kak lela nie jiran sekuarters...kak safa pula satu opis gan fara..
jom layan satu2nya gambar yang disnap malm tue...x sempat nak ambik banyak angle sb perut dah berbunyi...dah x sabar nak men'cekik'...hahahahah


masak kari jantung pisang

No comments: