My Tabung

Buy present Online

Saturday, October 22, 2011

Kursus BI,..OT and All....

credit google pic


salam...

lama bebenor x mengupdate blog saya ni...ikutkan masa sentiasa ada...sentiasa free...tak terlalu banyak benda nak buat pun tapi seringkali gagal untuk meletak entry terbaru...fikiran jadi kosong setiap kali membuka blog saya ni...tak tahu nak buat entry ape...

last week g KL gan opismate saya..ada kursus Bi kat PNM...kitorang banyak jalan p tempat kursus...dalam setengah jam...so pagi2 dah macm do an excercise...penat memang la tapi puas hati....cuma tak tahan juga sebab kaki melecet habis...ye la..,pakai kasut bertutup....saya dh la jarang pakai kasut bertutup mcm tue, selalu pakai yg terbuka jer...tiba2 p kursus pakai bertutup...terkejut kot kaki...hehehe...so hari ke 3 memang dah tak tahan sangat, saya beli la satu selipar lelong warna warni gitu..5 ringgit jer...oklah tue..beli kt KL...ole2 dari KL..hehehe..lepas tu baru la sedap sikit nak berjalan2...hahaha...
kursus plak is very interesting ..tak terlalu membosankan cuma ade la part2 cikgu kitorang dok terang2 apa yg patut...menguap jugak la...hehehe...but overall semua ok...waktu sesi petang cikgu banyak buat games..ye la..dia dh handle banyak kursus so mesti dh expert bila time peserta2 kursus nie nak terlelap..nak kuak lentang...nak itu , nak ini...hehehe...so saya memang sangat enjoy join the kursus...

For Oktober and November...library kitorang buka sampai malam...dari jam 8 pagi continue sampai 10 malam...sebab student nak periksa...so dalam 2 bulan tue..boleh ler kitorang buat OT...hehehe...alhamdulillah...syukur la...sekurang2nya boleh tampung yang mana terbocor di hujung2 bulan...hahaaha...g pun peluang nak buat OT bukn selalu...time budak2 nak periksa jer..tue pun bukan hari2...kena tukar2 orang gak..ye la..,kang tak fair plak...asyik kita jer kan yg buat Ot...nanti ade plak yang berbunyi tak puas hati..tapi setakat nie..kitorang semua alhamdulillah..ok jer...so time to sembang2, lepak,makan ketupat gan kawan2 sekuarters dh kurang..balik je dh malam...mandi, tidur and tomorow datang balik kerja...

Sometimes fikir2..tengok2..pandang2...perhati2...kawan2 lain ade je aktiviti and benda nak buat tak kira la..waktu cuti ker, weekdays ker...,rasa jugak my life is little bit boring and empty...i dont know...x pernah try nak buat somthing yg more meningful..yg bg manfaat untuk future...masa saya terlalu banyak terbuang dengan tidur...tidur...internet all the time....really nak ubah my bad habit...but tak tahu lah...banyak cabaran and dugaan...i wish i can b like them also...have a great time in life...just once...kita hidup hanya sekali...apa yang kita buat dalam hidup nie...akan kita bawa ke alam sana kan....so nak kutip banyak2 amalan2 yang boleh tolong kita kat sana...hopefully..

ps: sory la saya dah rojak kan sikit ayat2 saya tue...ye la.., baru balik kursus Bi kan...my teacher said...dont shy to talk in eng...if ada orang nak gelakkan kita sebab salah grammer ke aper..at least kita try kan...cikgu cakap orang yang gelakkan kita tue sebenarnya berlagak pandai jer...practice make perfect kan...hahahaaha

2 comments:

putrifayad said...

agreed..no one can change us unless we ourselves rite..:)

Emas Delima said...

yeah rite put3 fatad..thanks for coming here....hope u enjoy urself dekat tempat baru nantu ya..jngn lupa kitaorang sudah ...:-))