My Tabung

Buy present Online

Friday, April 6, 2012

Zhen Qing Gao Bie @ Goodbye True Love @ Truth Farewell

Drama dari Mainland China...
tak ingat tarikh sebenar tapi yang pasti aku tengok tahun 2004 kt 8tv jam 3 petang...drama ni dah lama tayang so memang susah nak cari...apa lagi ni cerita dari china...bukan Korea atau Jepun...kalau cerita dari Korea or Jepun memang senang sangat nak cari......Dulu2 macam citer tv tayang...bukan tertumpu pada drama dari korea ja...dulu femes lagi citer Jepun tapi zaman sekarang drama2 or hiburan Korea memang menjadi pilihan no 1 la orang kata...sampaikan ada yang sanggup gaduh2 manja kalau apa2 yang mereka suka dari Korea dikritik...hehehe...oppsss....chek pun suka gak cuma tak fanatik sangat...sebab tak dinafikan citer2 dorang best2...memang best citer ni ...kalau tak best memang kepala hotak tak der nak ingat sangat....Dok mencari2 dah lama tapi tak pernah jumpa...mungkin masa drama ni tayang kat 8tv orang tak perasan sangat sebab 8tv baru lagi memulakan siarannya..nak cari guna nama pelakon x kenal pulak...taip tajuk drama ni yang sama macam dalam tv...tak ada plak...cerita lain yang muncul...so susah sangat...tapi akhirnya semalam sesaja taip2 dapat gak cari...ada full episode tapi player tudou and china punya player...tapi kat Malaysia x boleh buka la plak...tudou jo dapat tapi ala tak der sutitle eng la plak...sub chinese je..dah la tu tudou punya player slow bebenor...buffer bukan men lama...dah la internet cek pun macam siput...huhu....hadoiii....nasib bek la dah pernah tengok so paham2 cam tu la...tak pa janji dapat tengok balik...dulu kat rumah ada perakam video so kalau time tayang kena g keje rakam je balik keje tengok...tapi perakam video tu plak dah lama sangat...rosak dah...huhu....memang la perakam video dah jarang orang guna hanya untuk majlis tertentu ja tapi kalau ada ia tetap berguna kan...
Sinopsis citer ni kat bawah...


hero dan heroin drama ni
Hu Bing, Qu Ying

 University graduates Wang to "love" magazine candidates to become an editor of the magazine, Wang's boss Guan Chen, death of his wife two years ago, has been immersed in self-blame among Work they have been quarreling, each holding has to see. Senior editor anniversary of the chin and his wife recently divorced. Lively, cheerful Wang to make him free from the gloomy mood. He fell in love with Wang, Wang also getting a good impression. Editor-in-chief Li Hua is a song a strong woman, but she gradually Anson uninhibited temperament attracted to the pursuit of security minister, with a one-night stand. Anson Wang unhappy, their intense heartbeat, the original Wang two years ago for heart surgery, the use of the heart is Anson ex-wife dying donation. The discovery of the secret, the two quickly fall in love. Anniversary of the Jin and Li Hua same boat, the two conspire to break up the Anson and Wang, at the use of all kinds of despicable means. At the same time, Anson has been confused about his true love: in the end is his ex-wife or Wang? Relations between the two cracks, including trapped outside interference in Anson losing their jobs, Wang was forced to flee to Canada, and relations between the two entered an impasse. Anson struggle alone in the country, Wang quietly support him in Canada. Anson has finally recognized his true love and tears, bid farewell to the past to Canada to find Wang, the two Mu in love ............


Lot Of Love,
Emas Delima

4 comments:

kak nah said...

penah layan gak citer nie tp tak sempat nk tengok ending coz sambung blajar..tingin nj tgk semula..kat youtube takde...

Emas Delima said...

susah nak cari citer mcm ni...dulu masa tayang kt tv orang x berapa perasan sangat so susah nak tengok kt mana2 tambahan lagi citer korea dok meletup2 sekarang..hehehe

pinkz_carla2791 said...

Salam,,sy pun dah lama cari drama ni.dulu tengok time sek rendah,tahun 2000 kt tv3..boleh bg link tak nk tengok kat mana.TQ

pinkz_carla2791 said...

saya pon dh lama cari drama ni..boleh bg link tak..TQ