My Tabung

Buy present Online

Sunday, August 12, 2012

Buah Rotan 2012

Tahun nie posa macam besa jer...berbuka kadang2 ala kadar dan kadang2 terlebih kadar...tapi kurang sikit la boros berbanding tahun2 sebelumnya..hehehe

Balik kampung minggu lepas sempat la buat kueh sikit...bukan biskut atau kek...entahlah kurang minat dengan semua tu dan memang tak pandai nak buat pun...buat kueh yang simple jer....buat buah rotan jer...mak tolong bancuhkan bahan2nya saya cuma tolong gentel dan gorengkan..malas sebenarnya nak buat ikutkan hati nak beli jer tapi tak jumpa plak orang yang jual..dan terfikir kesian kat member opis ni dok oder dan mengharap so buat jugak la...tak banyak pun dapat dalam ikut2 sebalang adalah tolak order member seopis sebalang kecik tu...boleh la dia makan sorang kalau nak hidang masa raya memang confirm tak cukup...hehehe...oklah cik ila kan...nanti boleh belajar buat jadi tak perlulah nak tunggu raya baru boleh makan...bila2 nak pun boleh buat dan makan..


Sebab buat sikit jer hari tu, so rasa ralat pulak tak bagi kawan2 lain rasa...jadi dengan rasa keyakinan yang sangat tinggi... chewahhh... 
maka tengahari tadi saya pun buatlah sendiri buah rotan pertama saya yang saya uli sendiri bahan2nya...sungguh happy sebab berjaya jugak cuma buah rotan saya ni togel sikitlah sebab bijan2nya hampir semua terkeluar bila goreng...mungkin sebab tak terlekat betoi2 kot masa gentel dan letak bijan tue...apapun rasa memang super sedap...ececehhh...hehehe...bukan saya kata tau..member sekuarters yang cakap....hihihi
tahun depan boleh ambik order kot...hahahaha
Esok nak bagi kawan2 seopis sorang sikit pakat2 rasa...insyaallah
 nak resepi ker...tak payah la kot...senang jer pun adunannya...lagipun saya dah pernah post resepi kueh buah rotan sekali dulu tahun 2010...sila klik sini.

Dok ingat nak buat keropok gunting sama...tapi mungkin tak sempat kot...sebab dah tak sampai seminggu lagi nak balik ke kampung dah...mungkin buat lepas raya jer la...buat untuk makan2 masa menonton tv ke tak pun masa borak2 gan member...untuk hari raya rasanya cukuplah apa yang dah ada tue...

Oklah jumpa lagi yer....insyaallah


Emas Delima

No comments: