Cucur Bawang Berbilis Tumbuk

Bahan-bahan
  • Tepung gandum 2 cawan (ikut keperluan nak buat banyak letak banyak na)
  • Air secukupnya
  • Ikan bilis (ditumbuk, tak tumbuk pun tak pe,ikut suka hati ,saya tumbuk sebab nak bg rasa ikan bilis tu meresap keseluruhan tepung tadi..tak la bila makan yang ni ada bilis yang satu lagi tak ade)biar semua ada rasa bilis.
  • Daun bawang 
  • Bawang besar dipotong dadu @potong biasa pun ok je
  • Garam secukup rasa
                                                                             
Cara membuatnya

Masukkan semua bahan diatas ke dalam bekas..gaul dan sebatikan.kemudian bila sudah sebati bolehlah digoreng..Siap dan angkat letak di dalam pinggan.boleh dicicah bersama sos,kari atau makan saja mcm tu pun ok..makan panas2 lagi sedap tau..selamat mencuba.


Cucur yang saya buat semalam...


                                         
 

Comments

Popular posts from this blog

Biji Sawi

The Princess @ lued Kattiya

Resepi Kueh Buah Rotan