My Tabung

Buy present Online

Thursday, November 22, 2012

Trip suku hari di langkawiiiii :-p

Salam...

Wah, lamanya tak mengemaskini blog...sebulan sekali pun susah...sesungguhnya diri ini teramat la malas yang amat2 nak update..sungguh sibuk dengan kerja yang berlanjutan sampai ke malam hari...overtimeeee....memanglah sangat over...hahaha

Penat sangat la nak update dan feel pun tarak mai..time untuk update ada tapi tak digunakan...sebabnya tu la..MALAS...hehehe

Tapi..sekarang ni nak citer la sikit pasal tajuk kt atas tu...Trip suku hari di langkawi..maklum seumuq hidup tak pernah sampai pun kt pulau Lagenda tu..walaupun bukan la jauh sangat pun cuma mungkin rezeki nak jalan2 kt sana atau seru tak sampai lagi...sebenarnya memang malas sangat nak jenjalan..hihihi...apapun tanggal 1 Muharam 1434h baru2 ni...akhirnya saya berhijrah juga la suku hari ke pulau langkawi tu..pergi dengan rakan2 sekerja satu pejabat dan bukan sepejabat...
kami pergi balik hari so tak dapatlah nak pergi jenjalan mana2...cuma sempat ke underwaterwold dan borong coklat kat Ismail group di Pekan Kuah...seronok tengok spesies2 ikan dan haiwan2 laut..macam2 ada..ikutkan hati nak pergi melawat tempat2 menarik kat sana tapi pergi balik hari mana la nak sempat...naik feri kt Kola Perlis pun dah pukoi 10 pagi...sampai sana dah tengahari...nak balik semula dalam jam 7ptg...mana la nak sempat...masa sentiasa mencemburui kami..so ikut yang mana boleh je la...kalau ada rezeki nak juga pergi sekali lagi..mungkin pergi tidur kt sana...insyallah

Kesian juga kt member flora lindsay...dia la yang beria-ia nak pergi tapi tak dibenarkan husband dia sebab mabuk laut..lagipun dia tengah mengandung..kesian pulak tapi rasanya nak saja dia tu kalau dibenarkan si suami dia...tak apalah flora na..lainkali kita pergi lagi..pastinya kena bawa bersama Cik Setazah Ila dan kak safa..tak confident la kalau tak dak depa dua...hehehe

Makasih kt setazah sebab berusaha bangun awai pagi beratur panjang2 dengan penuh kesabaran nak beli tiket...jasamu kami hargai..begitu juga kak safa sebab sudi jadi pemandu kami kat Langkawi...

                                      ________________________________________

Dalam keseronokan kami kt Langkawi..balik2 buka facebook terbaca berita saudara2 kami di Gaza telah diserang dengan Yahudi zionis...Ya Allah...sedih dan pilu hati tengok gambar anak2 kecil yang tak berdosa..dan alhamdulillah saat ini telah diumumkan genjatan senjata oleh keduanya...hanya setelah ramai yang terkorban...tapi aku percaya mereka puak2 zionis ni ada agenda tersendiri..memang sukar nak dipercayai...yang penting sekarang kita membantu menghulurkan apa yang terdaya dan membantu serta berdoa tidak putus2 untuk keselamatan saudara2 kita diseluruh dunia dan di tanahair sendiri..doa itu senjata orang mukmin...itu saja yang mampu kita lakukan...berserah kepada yang Esa...
                                       ___________________________________________


Dunia ini sudah semakin tua...tanda2 akhir zaman sudah mula diperlihatkan...antara sedar dengan leka...kita dimana???


Emas Delima

No comments: