Ubi kayu rebus bersama sambal bilis

Resepi Ubi Kayu Rebus bersama Sambal Ikan Bilis


Bahan-bahan
  • Ubi kayu 
  • Sambal Ikan bilis
Cara membuatnya
  • Rebus ubi kayu sampai empuk..angkat,toskan airnya dan letak didalam pinggan - boleh potong kecik2 ataupun buatlah  mengikut kreativiti anda sendiri-sebaiknya jangan sampai hancur.
  • Masukkan sambal bilis yang telah dimasak kedalam pinggan yang berisi ubi kayu tadi sebanyak mana yang anda mahu (saya suka letak sambal banyak sikit baru sedap..hehehe
  • Ubi rebus boleh terus dimakan begitu saja atau boleh juga dimakan bersama ikan kering cthnya ikan tamban dan kelapa yang telah disagat dan diletakkan sedikit gula dan garam
  • Enak dimakan diwaktu hari hujan bersama secawan kopi O....hehehe


Lot Of Love,
Emas Delima

Comments

Popular posts from this blog

Biji Sawi

The Princess @ lued Kattiya

Resepi Kueh Buah Rotan